Begrafenisverzekering vergelijken Een verzekering voor uw begrafenis afsluiten

Waarom is een begrafenisverzekering belangrijk? De begrafenisverzekering zorgt voor een belangrijke dekking, namelijk die van de kosten van je uitvaart. Je zorgt er met deze uitvaartverzekering voor dat het niet je nabestaanden zijn die op dienen te draaien voor de kosten. In plaats daarvan betaal je zelf maandelijks een paar euro aan premie, waardoor je uit eindelijk een waardig afscheid krijgt. Wij raden u aan om bij al deze onderstaande uitvaartverzekeraars een offerte aan te vragen, de genoemde prijzen zijn slechts vanaf prijzen en het kan zijn dat u met uw leeftijd en wensen bij een andere partij goedkoper uit bent!

Verzekeraar Beoordeling Dekking Looptijd Premie Afsluiten
monuta €8000 Levenslang €6,71
dela €8000 Levenslang €6,14

Begrafenisverzekering vergelijken

Wil jij je familie niet opzadelen met onverwachte kosten? Of juist ervoor zorgen dat er altijd voldoende geld beschikbaar is voor een uitvaart? Wil je je nabestaanden de zorg voor een uitvaart uit handen nemen in de moeilijke periode? Of juist volledige vrijheid geven? Dan is het verstandig om er een verzekering voor af te sluiten. Hier vind je de uitvaartverzekeringen die wij je aanraden. Het is verstandig om bij meerdere uitvaartverzekeraars een premie op te vragen om te kijken welke verzekering het beste bij je past. Zo krijg je de goedkoopste verzekering die aan al je eisen voldoet. Je nabestaanden krijgen door de verzekering niet ook nog eens een financiële klap te verwerken, op het moment dat ze emotioneel gezien een belangrijk verlies te verwerken hebben. De verzekering zorgt er bovendien voor dat je de touwtjes in handen kunt houden, door duidelijk aan te geven hoe je je eigen uitvaart vorm wilt laten geven. Door je uitvaart van te voren goed geregeld te hebben neem je veel twijfel weg bij de nabestaanden. Veel nabestaanden weten vaak namelijk niet wat de overledene gewild zou hebben en twijfelen er vaak aan of ze wel de juiste keuzes maken. Het voelt wellicht vreemd er nu alvast over na te denken, maar je zorgt er met een goede verzekering voor dat je nabestaanden niet voor het blok hoeft te zetten. Geef aan hoe je de uitvaart vorm wilt laten geven, of zorg voor een kapitaalverzekering zodat je nabestaanden geld tot hun beschikking hebben om in je laatste wensen te voorzien.

Begrafenisverzekering, waar dien je op letten?

Het is bij het afsluiten van een verzekering onder andere van belang om goed te letten op de keuze uit uitvaartverzorgers die je hebt. Een goede verzekeraar zal je hierin de volledige vrijheid bieden, waardoor je zelf kunt bepalen welke uitvaartverzorger de uitvaart uiteindelijk zal verzorgen. Je bent dan niet gebonden aan bepaalde contracten, waardoor jij of je nabestaanden de verzorger kunnen kiezen waarbij het gevoel het best is. Hierbij is het handig om te kiezen voor een van de grotere verzekeraars, zoals Yarden en Monuta, die een landelijk netwerk hebben met allerlei aangesloten uitvaartverzorgers waardoor je extra korting kunt krijgen of door een verzekering af te sluiten bij een verzekeraar die alleen geld uitkeert, zoals Dela, zodat de nabestaanden maximale vrijheid hebben. Het is daarnaast verstandig om ook goed te kijken naar de aanvullende diensten waar jij en je nabestaanden gebruik van kunnen maken. Is er een mogelijkheid tot rouwverwerking en kunnen de nabestaanden gemakkelijk in contact komen met de uitvaartverzorgers? Zijn de polisvoorwaarden transparant en goed duidelijk en hoe zit het met de mogelijkheid om ook je kinderen mee te verzekeren? Dit zijn belangrijke elementen, op basis waarvan je de uitvaartverzekeraar kunt kiezen. Ga na in hoeverre de verzekering aan deze wensen voldoet, zodat je de dekking af kunt sluiten waar je gebruik van kunt maken zoals jij dat wenst.

Welke dekking biedt een verzekering voor een begrafenis?

De dekking van de verzekeringen zijn onder andere sterk afhankelijk van het type verzekering dat je kiest. Wil je gebruik maken van een kapitaalverzekering, dan gaat het puur om een geldbedrag. Over het algemeen stel je een bepaald doel en betaal je maandelijks premie om dit bedrag bij elkaar te brengen. De verzekeraar zal de inleg die je doet beleggen of anders inzetten, om tot een maximaal rendement te komen. De nabestaanden krijgen het bedrag tot hun beschikking wanneer je komt te overlijden, zodat ze de uitvaart vorm kunnen geven zoals jij dat had gewenst. Een verzekeraar die alleen in kapitaal uitbetaald is bijvoorbeeld Dela. Maak je gebruik van een verzekering in natura? Dan kun je de volledige uitvaart bij de verzekeraar onderbrengen in de dekking. Vandaar dat deze verzekering ook bekend staat als de uitvaartverzekering. Dit betekent dat de kist onderdeel uit zal maken van de dekking, maar dat dit ook geldt voor de kosten van de uitvaartondernemer, de rouwkaarten, een rouwadvertentie en bijvoorbeeld de volgauto’s waar je gebruik van wilt maken. Ga in de polisvoorwaarden na van welke dekking je precies gebruik kunt maken en breid deze eventueel uit. Met name wanneer je speciale wensen hebt met het oog op de kist of bijvoorbeeld de volgauto’s is het vaak verstandig om de dekking uit te breiden. De verzekeraars Yarden & Monuta zijn een goed voorbeeld van dergelijke verzekeraars.

Meest voordelige verzekering afsluiten voor uw uitvaart

Wil je gebruik maken van een voordelige verzekering? Dan is het verstandig om in ieder geval eens te kijken naar de dekking van Yarden, Monuta en Dela. Je kunt daar rekenen op een goede verzekering, terwijl je aan de andere kant een scherpe premie betaalt. Hierbij wordt gekeken naar de gewenste uitvaart en de mogelijkheden die er zijn rondom deze uitvaart. Door al op jonge leeftijd een verzekering af te sluiten kun je ervoor zorgen dat je een lage premie betaald, hoe later je de verzekering afsluit hoe duurder de premie wordt. Kinderen tot 25 jaar kun je vaak meeverzekeren op je eigen polis, daarna is het van belang om ze zo snel mogelijk een eigen polis aan te bieden. Je betaalt vanaf je 25ste slechts een paar euro per maand, terwijl je aan de andere kant kunt rekenen op een goede dekking. De kosten zullen oplopen naarmate je later in wenst te stappen, aangezien het risico op overlijden dan steeds een stukje groter wordt. Het is wat dat betreft verstandig om vroeg te beginnen en een vergelijking te maken tussen de verzekeraars.

Vergelijk de verschillende voorwaarden

Je zorgt er op die manier voor dat je een voordelige verzekering kunt afsluiten, waardoor je nabestaanden niet te maken krijgen met hoge kosten. Let goed op de dekking die je wenst en stem de uitvaartverzekering daar op af, ook als je daarvoor wellicht een klein bedrag per maand extra dient te betalen. Om er dus achter te komen welke uitvaartverzekering het beste past bij je wensen dien je dus eerst echt goed te weten wat je wensen zijn. Als je gewoon een basis uitvaart wilt dan kun je bij alle verzekeraars terecht. Wil je echter veel dingen die niet standaard zijn dan kun je meestal het beste kiezen voor een verzekeraar die in geld uitbetaald (zoals Dela) waardoor je nabestaanden de uitvaart helemaal zelf kunnen invullen zonder dat ze gebonden zijn aan contracten tussen je verzekeraar en de uitvaartondernemer.

Wat zijn uw begrafeniswensen?

Als je precies je wensen weet is het verstandig om bij alle verzekeraars de premie te checken en uiteraard ook hun polis. Door deze dan vervolgens goed te vergelijken kun je zelf goed inschatten of het premie verschil het dekking verschil wel waard is! Soms is het verstandiger om minder te verzekeren waardoor de premie lager blijft! We willen je daarom aanraden om op zijn minst bij de verzekeraars bovenaan deze pagina de premie te berekenen en de polis met elkaar te vergelijken. Dit zijn namelijk de betere en meest bekende uitvaartverzekeraars. Door ervoor te kiezen om een uitvaartverzekering te pakken met een kleinere dekking kun je geld besparen. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat als er bepaalde onderdelen van de uitvaart niet binnen de dekking vallen dit door de nabestaanden betaald moet worden. Als de gewenste uitvaart dus buiten de dekking van de verzekering valt is het misschien wel verstandig om de verzekering uit te breiden of om ervoor te zorgen dat er voldoende geld beschikbaar is om deze kosten op te vangen.

Zorgeloos uw uitvaart regelen Direct een goedkope overlijdensverzekering vergelijken