Uitvaartverzekering vergelijken

Bent u op zoek naar een uitvaartverzekering, of bent u benieuwd hoe het uitkeren van deze verzekering werkt? U spaart als het ware voor uw uitvaart, door premie voor de verzekering te betalen. Zodra u komt te overlijden betaalt men voor u de uitvaart, of krijgen nabestaanden een bedrag tot hun beschikking om dit te doen. Een uitvaartverzekering vergelijken kan op twee verschillende manieren uitkeren. Men kan uw uitvaart betalen (naturapolis), of men kan een bedrag uitkeren waar uw nabestaanden dat mee kunnen doen. Het is in het eerste geval van belang dat u goed nagaat of de verzekering de uitvaart dekt zoals u die in gedachten heeft. Is het aantal volgwagens voldoende, kunt u wellicht een iets luxere kist selecteren en zijn er voldoende rouwkaarten bij de verzekering inbegrepen? Dit zijn belangrijke elementen, aan de hand waarvan u de uitvaartverzekering samen kunt stellen. Hieronder kunt u bereken voor welk bedrag u een verzekering moet afsluiten. Vervolgens kun u bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen de prijzen opvragen.

Verzekeraar Beoordeling Dekking Looptijd Premie Afsluiten
monuta €8000 Levenslang €6,71
dela €8000 Levenslang €6,14

Vergelijken op prijs en voorwaarden
Nadat u antwoord heeft gegeven op de bovenstaande vragen ziet een overzicht van de geschatte kosten voor uw uitvaart. Vervolgens kun zelf bij de 5 aangesloten uitvaartverzekeraars de prijzen bekijken en voorwaarden vergelijken. Kies nooit standaard voor de goedkoopste prijs maar bekijk de details. Zijn voorbeeld kinderen gratis meeverzekerd, kunt u uw partner toevoegen, wat is het voor polis? Als u alle zaken heeft afgewogen kunt u een goede en gefundeerde vergelijk en keuze maken voor het verzekeren van uw begrafenis.

Begrafenisverzekering vergelijken

De uitvaartverzekering maakt de uitvaart in de meeste gevallen een stuk goedkoper. Een uitvaart kost vandaag de dag gemakkelijk €7.000, een bedrag dat de komende jaren bovendien alleen maar verder zal oplopen. Lang niet iedereen heeft dat bedrag op zijn of haar rekening staan, waardoor het verstandig is om gebruik te maken van een goede dekking. Je zorgt er daarmee voor dat je maandelijks niet meer dan een paar euro betaalt. De verzekeraar zal de kosten van de uitvaart op zich nemen, zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt. De verzekeraars maken afspraken met de uitvaartondernemers, op basis van het relatief grote aantal uitvaarten dat ze er laten organiseren. Dit zorgt ervoor dat zij een scherpere prijs betalen voor de uitvaart, dan wanneer je er zelf een uitvaart zou organiseren. Zelfs na aftrek van de kosten voor de verzekeraars blijft er een voordeel over, waardoor je op een voordelige manier gebruik kunt maken van een uitvaartverzekering. Het is de collectiviteit die er samen met de beleggingsresultaten van de verzekeraars voor zorgt dat een uitvaartverzekering de uitvaart in de meeste gevallen goedkoper zal maken, dan wanneer je zelf was gaan sparen.

Wat komt er kijken bij een uitvaartverzekering?

Een begrafenisverzekering zit op een relatief eenvoudige manier in elkaar, waardoor het niet vreemd is dat veel mesen in Nederland hier graag gebruik van maken. Je betaalt vanaf het moment dat je de verzekering afsluiten maandelijks een klein bedrag aan premie. De verzekering loopt in de meeste gevallen door tot aan je overlijden. Het grote voordeel van deze verzekering is dat er uiteindelijk altijd een uitkering plaats zal vinden, anders dan bij de schadeverzekeringen die je kunt afsluiten. Bepaal op basis van de dekking hoe je de uitvaart vorm wilt laten geven, iets waar de begrafenisverzekeraar vervolgens de maandelijkse premie op zal afstemmen.

Wat betekent de uitvaartverzekering voor nabestaanden?
De uitvaartverzekering is van grote toegevoegde waarde voor jou als verzekeraar, maar daarnaast ook voor je nabestaanden. Op het moment dat je komt te overlijden zal er van alles op hen afkomen, waardoor het verstandig is om de financiële klap voor de uitvaart te vermijden. Heb je geen uitvaartverzekering en zelf onvoldoende spaargeld beschikbaar? Dan zullen de nabestaanden het bedrag voor de uitvaart bijeen moeten brengen. Bovendien betalen zij eigenlijk de uitvaart, op het moment dat je dit van de erfenis laat gebeuren, aangezien deze hierdoor flink lager uit zal vallen. Dankzij de begrafenisverzekering kun je deze problemen voorkomen, waardoor je alles zelf goed kunt regelen.

Vergelijking van uitvaartverzekeraars

Het is verstandig om de verschillende uitvaartverzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Je kunt op die manier een begrafenisverzekering afsluiten met een goede dekking. Let op de daadwerkelijke dekking met het oog op de uitvaart, maar ook op aanvullende diensten als rouwverwerking en bijvoorbeeld de vrije keuze in uitvaartondernemers. Onder andere Axent is een goed voorbeeld van een verzekeraar die een goede begrafenisverzekering te bieden heeft. Zij bieden een zeer scherpe premie, maar de keuze in uitvaartdiensten is beperkt. Zij werken samen met uitvaartondernemers om de kosten laag te kunnen houden. Vergelijk de verschillende opties en zorg er op die manier voor dat je je uitvaart goed kunt regelen, zodat je nabestaanden waardig afscheid van je kunnen nemen.