Dela Uitvaartverzekering Een Dela begrafenisverzekering afsluiten

DELA bestaat al meer dan 75 jaar. De coöperatie is in 1937 opgericht en staat midden in de maatschappij. De oprichters vonden dat iedereen een goede en mooie uitvaart verdiende en dat de financiële onderlinge verschillen hier zo min mogelijk invloed op zou moeten hebben. Dit is dan ook direct terug te vinden in de naam: ‘Draag Elkanders Lasten’. Solidariteit zit er bij DELA dus al vanaf de oprichting in. Bij de verzekeraar kunt u een uitvaartverzekering afsluiten in verschillenden vormen. Bijvoorbeeld de Uitvaartverzekering in Geld. Bij deze verzekering stelt u van tevoren een bedrag vast en ze berekenen aan de hand van uw leeftijd, geslacht en keuze voor ofwel een crematie ofwel een begrafenis de hoogte van uw premie. Deze verzekering is er al vanaf 4 euro per maand. Wel moet hierbij gezegd worden dat u jonger dient te zijn dan 85 jaar. U kunt de keuze maken uit UitvaartPlan Basis, UitvaartPlan Plus, UitvaartPlan Flexibel en het UitvaartPlan Geld in mei 2024. Bekijk ook alle opties in Ommen, Waalwijk en Alkmaar.

Verzekeraar Beoordeling Dekking Looptijd Premie Afsluiten
monuta €8000 Levenslang €6,71
dela €8000 Levenslang €6,14

Dela uitvaartverzekeringen afsluiten

Bent u wel ouder dan 75 maar nog niet de 85 gepasseerd dan kan u ook kiezen voor een uitvaart koopsompolis. Wel moet u er rekening mee houden dat u afgekeurd kan worden vanwege uw medische toestand. Bij deze verzekering heeft u geen maandelijkse lasten. Dit komt doordat u eenmalig een bedrag betaalt. Dit bedrag is uiteraard stukken lager dan het bedrag dat voor de uitvaart uitgekeerd zal gaan worden. Nog een voordeel van deze verzekering u kiest zelf het bedrag dat uitgekeerd gaat worden en hoeft dus niet te kiezen voor vaste bedragen. Mocht u nou toch ouder dan 85 jaar zijn. Dan kunt u alsnog bij DELA terecht. DELA heeft namelijk ook een Depositofonds. Bij dit fonds stort één keer 3500,- euro en u ontvangt dan elk jaar minimaal 3% rente over het bedrag dat erop dat moment op de rekening staat met een maximum van 6%. Vind u 3500,- euro niet genoeg dan kunt op elk moment dit bedrag verhogen met een minimum van 500,- euro. Lees verder over Haarlem, Meppel of Wassenaar.

Voordelen van Dela mei 2024
– Er worden en hele boel dingen standaard voor je geregeld (regelen van de overlijdensakte, inzetten van uitvaartverzorgers, drukken van rouwbrieven en bijvoorbeeld het vervoeren van de overledene).
– Daarnaast verzorgen ze ook het afscheid (verzorgen van de overledene, faciliteren van de kist, rouwauto, uitvaartcentrum, grafkosten en het onderhoud begraafplaats etc.).
– Ok na de uitvaart hebben nabestaanden recht op ondersteuning (bedankkaarten, juridische zaken, financieel advies)
– Aanvullende wensen verzekeren. U kunt bij de Dela uitvaartpolis ook afwijken van de standaard diensten.
– De mogelijkheid om uw kinderen en partner bij te schrijven op de begrafenispolis.

Gewoon goed afscheid nemen Wacht niet langer, en regel uw uitvaart vandaag nog!